Ekonomi

6 milyarlık faturayı devlet ödedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz gazı çıkarma töreninde verdiği müjdelerden ilki, devlet bir aylık bedava doğal gazın ilk faturalarını ödemeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisi’nin Karadeniz’de bulduğu yerli doğalgazın Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisinde karaya çıkarılması töreninde yaptığı açıklamada, konut abonelerinden doğalgaz bedelinin alınmayacağı müjdesini verdi. , ibadethaneler ve cemevleri 1 ay süreyle ve 25 metreküp karşılığı 1 yıl süreyle bedelsiz olacak. vermişti.

OKUNAN SAYAÇLARIN %60’I

24 Nisan’ı milat olarak kabul eden düzenleme kapsamında, bu tarihten sonra vatandaşlara gönderilen ilk doğal gaz faturalarından artık ücret alınmıyordu. Fatura bedeli “0” olan faturalar, “Bu faturanın taban tutarı Cumhurbaşkanlığı düzenlemeleri çerçevesinde devlet tarafından karşılanmıştır. Karadeniz gazımız hayırlı olsun” hanelere teslim edilir. Edinilen bilgiye göre, 24 Nisan’dan bu yana Türkiye genelindeki doğalgaz sayaçlarının yüzde 60’ı okundu ve bedelini ödemeyecekleri faturalar vatandaşın büyük çoğunluğuna teslim edildi. Sabah’ın haberine göre bugüne kadar 6 milyar liralık fatura devlet tarafından karşılandı.

TOPLAM DESTEK 40 MİLYAR TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci hayali olan kalan 11 ayda 25 metreküp doğal gazın arzına ilişkin düzenleme kapsamında devletin vatandaşa vereceği destekle birlikte devletin vatandaşa sağlayacağı destek 40 milyar lirayı bulacak. yapılmış.

DEPREM BÖLGESİ UNUTULMADI

Öte yandan 31 Mayıs’a kadar sayaç okumalarının durdurulduğu deprem bölgesiyle ilgili müjdeli haberin nasıl yansıyacağı belli oldu. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinin tamamı ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 1 Haziran prestijiyle kesilecek olan ilk faturalardan bir sonraki ilk faturaya kadar kullanım bedeli alınmayacak. 24 Nisan’a göre okuma dönemi.

haber-canik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu