Ekonomi

Altınok: Ankara’da duraktaki bekleme süresini sonlandıracağız

Altınok: Ankara’da duraktaki bekleme süresini sonlandıracağız

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, kentte ulaşım, trafik ve ciddi otopark sorunu yaşandığını belirterek, “Ankara’da devrim yapacağız. Ankara’da durakta bekleme dönemini sonlandıracağız.”

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Mamak ilçesinde muhtarlarla buluştu. Ankara’da ulaşım, trafik ve ciddi park sorunu yaşandığını söyleyen Altınok, “Otobüs kuyrukları uzadıkça uzuyor. Otobüsler kalabalık. Sebebi ise otobüs sayısı azaldı. Otobüsler şu anda tamir bile edilemiyor. Ankara’da devrim yapalım. “Otobüs durağındaki bekleme dönemini sonlandıracağız. Kışın soğukta, yazın ise sıcakta otobüs duraklarında bekleme süresine son vereceğiz. Duraklarımızda ısıtma ve soğutma olacak” dedi.

Mamak’taki sorunlarla ilgili araştırma yaptıklarını belirten Altınok, “Burada 10 bin vatandaşımızın mağdur olduğu bir kentsel dönüşüm sorunu var. Büyükşehir belediyesi ihalesini yaptı ama sadece 340 konut tamamlandı. 4 bin 950 konutun ihalesi yapıldı. Bu karınca hızı bile değil. 5 yılda 340 konut.” “Öyleyse 4 bin 950 evin tamamlanması kaç yılda tamamlanacak? Allah izin verirse Mamak’ta ilk yapacağımız iş kangren olmuş kentsel dönüşüm olacak” dedi.

‘MAMAK’A METRO İNŞA EDECEĞİZ’

Mamak’ta metro yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne 320 milyon euro kredi verildiğini belirten Altınok, “Ulaştırma Bakanımızla konuştuk, göreve geldikten sonra 7 kilometre değil 37 kilometre metro yapacağız. hızlı yapacağız, ‘Yavaş’ımız yok, ‘Ok’ gibi. Organize sanayi Bölgeyle ilgili projelerimiz var. Ankara’yı sanayi kenti haline getireceğiz. Ankara’da 5 yılda kurulmuş bir tek sanayi kenti yok. Şu anda Ankara’da 10 sanayi bölgesi olsaydı kalabalık olurdu ve birçok yatırım gelirdi. Dolayısıyla bizim de bir sanayi projemiz var. Projelerimizi daha sonra açıklayacağız” dedi.

Banliyö hattının Nallıhan’dan Elmadağ’a uzatılması konusunda Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte çalışacaklarını belirten Altınok, “Ulaştırma Bakanımızla görüştükten sonra hattın uzatılmasıyla ilgili müjdeyi vereceğiz. İnanıyorum.” bunu başaracağız.” Altınok, havalimanı yolu metro projesini de hayata geçireceklerini belirtti.

‘DÜŞÜK GELİRLİ VATANDAŞLAR İÇİN EV İNŞA EDECEĞİZ’

Evi olmayan dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için çalışacaklarını belirten Altınok, “Evi olmayan binlerce dar gelirli vatandaşa çok sayıda konut yapacağız. Sosyal yardımlarda bulunacağız. Birçok vatandaşımıza, birçok kreş açacağız, her ilçemize devasa kütüphaneler kuracağız, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz için.” “Üniversitelerimizdeki laboratuvar ve teknoloji merkezlerine de destek vereceğiz” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altınok, “Ankara Büyükşehir Belediyesi enflasyon oranının altında zam yaptı. Belediyemizde çalışan işçilerimiz uzun süredir düşük maaş alıyor. Keçiören Belediyesi’nde çalışan işçilere göre daha düşük maaş alıyorlar. Onlara hak ettikleri zammı vereceğiz.”

lice-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu