Haber

Amedspor, olaylı Bursa maçı sonrası Diyarbakır’da coşkuyla karşılandı.

TFF 2. Lig Beyaz Lig 23. Haftada Amedspor dün deplasmanda Bursaspor ile karşılaştı. Mücadele ev sahibi takımın 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi. Müsabaka öncesi gece geç saatlerde Amedspor grubunun kaldığı otelin önünde havai fişekler atıldı. Maç öncesi başlayan gerginlik sahaya da yansıdı. Futbolcular arasında yaşanan gerginliğin yanı sıra tribünlerden çok sayıda yabancı unsur atıldı.

BİNLERCE HAYRANA HOŞ GELDİNİZ

Bursaspor maçında tribünlerden atılan ırkçı tezahüratların ve yabancı unsurların hedefi olan Amedsporlu futbolcular Diyarbakır’da coşkuyla karşılandı. Binlerce taraftar havalimanına giderek şehirlerinin takımlarına takviye kuvvet verdi.

“PROVAKASYON VE SALDIRIYA MARUZ KALDIK”

Amedspor Lideri Selahattin Yıldırım, futbolcu ve yönetim üyelerinin yaralandığını ve bu saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi. Önder Yıldırım, “İki gün daha otele girdiğimiz andan stat çıkışına kadar provokasyon ve saldırıya maruz kaldık. Tribünlerde açılan mermi, bıçak, patlayıcı ve parlayıcı maddeler, siyasi ve ideolojik ırkçı pankartlar, Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.Grubumuza soyunma odasında saldırılması, sporcularımızın ve yöneticilerimizin yaralanması kabul edilemez. Biz bunlardan korkulacak ve korkulacak bir grupta değiliz, bunu kamuoyu bilsin.” dedi.

“MAÇIN İPTAL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Amedspor Başkan Yardımcısı Ömer Elaldı, müsabakanın iptali için başvurularının yapıldığını belirterek, binlerce vatandaş tarafından alkışlarla karşılandıklarını vurguladı. Elaldı, “Dün bütün kamuoyu gördü, otelimize sözlü ve fiziki saldırılar oldu. Biz dışarı çıkar çıkmaz karşı takımın özel güvenlik amirleri ve oyuncularının fiziki saldırıları oldu. Maç esnasında mermi gibi unsurlar da bulundu. ve üzerimize bıçaklar atıldı.”Dün tehdit altındaydık, can güvenliğimiz yoktu. Stadyumda 3,5 saat kaldıktan sonra dışarı çıkabildik. Bu sabah Diyarbakır’a geldik, halkımız karşıladı bizi, binlerce insan vardı, havaalanına sığamadılar, hala buradalar. Hepsine teşekkür ederiz. Maçın iptali için gerekli tüm girişimleri yapacağız, hem “FIFA, UEFA ve TFF’ye başvurduk. Gereken cezayı vereceklerini düşünüyorum” dedi.

haberhuyuk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu