Yaşam

Aslında İkinci Bir Çocuk Daha Vardı: “Ben Pokémon’um” Diyerek 5. Kattan Atlayan Kız

Oyunlardan yan işlere kadar artık popüler olan Pokémon, 2000’lerde O da çok talep görüyordu. Hatta öyle bir düzeye gelmişti ki kendini Pikachu sanan çocuklar bile olmuştu.

“Pokémon çizgi filmi neden yasaklandı?” Sorsak muhtemelen hepinizin aklına pencereden atlayan bir çocuk gelir. Ama pek bir şey bilmiyoruz bir kız dahaPencereden atlamıştı.

Peki hepimizin bildiği “Ben Pikachu’yum” diyerek camdan atlayan olayda ne oldu?

Henüz 4 yaşındayken Pokémon çizgi filmlerinden etkilenen Ferhat Ağırbaş, 7. kattan atladı. Kurtulan çocuğa ne mutluNeden pencereden atladığı sorulduğunda “Ben Pokémon ve Poké’yim Pazartesi gibi uçtum.dedi.

Hatırladığımız kadarıyla Pokémon çizgi filmlerinin bu olaydan sonra yasaklandığını düşünebiliriz ancak Hakkında fazla bir şey duymadığımız başka bir şey.Hatta bu olaydan sonra çizgi film yasaklandı.

Pokemon çizgi filmlerinin yasaklanmasına neden olan bir diğer isim ise Seda Aykanat oldu.

Kasım 2000’deki olayda Seda Aykanat isimli bir kız çocuğu 5. kattan atladı ve bacağını kırdı. Hatta o hastanedeyken ziyarete gelen bir arkadaşına, “Ayağım iyileştiğinde tekrar daha iyi uçacağım.”dedi.

Dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş, uzmanlardan Pokémon çizgi filmlerinin çocuklar üzerindeki etkisini incelemelerini istedi.

Bu istek üzerine uzmanlar hem yeterli hem de korkunç kahramanlar sunarak çocukların kafasını karıştırır ve Pokémon yüzünden gerçeklikten uzaklaşırlar. şiddete duyarsızlaştırmakdemişlerdi.

Böylece çizgi film ve oyuncakların popülaritesinin azaltılması gerektiği ve ani bir yasak getirilerek çocukların çocuk daha fazla ilgilenmekBunun önüne geçmek için “yavaş yavaş unutma” yöntemi kullanılarak yayından kaldırıldı.

haber-cat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu