Haber

Ayıların insan olduğu iddia edildi: Hayvanat bahçesi açıklama yaptı

Çin’deki bir hayvanat bahçesi, hayvanat bahçesinde tutulan Malaya ayılarının bazılarının kostümlü insanlar olduğu yönündeki iddiaları yalanladı. Ülkenin doğusundaki Hangzhou Hayvanat Bahçesi’nde çekildiği söylenen bir görüntünün sosyal medyada paylaşılmasının ardından ayıların gerçek ayı olmayabileceği tartışıldı.

The Guardian gazetesinden Amy Hawkins’in haberine göre Malaya ayılarından birinin arka ayakları üzerinde durduğu videosunun sosyal medyada tartışma yaratmasının ardından açıklama yapan hayvanat bahçesi, ayıların gerçek olmadığı iddialarını yalanladı.

‘DEVLET KURUMUNDA BU TÜR DOLANDIRICILIKLAR YOKTUR’

Malaya ayılarından Angela’nın 30 Temmuz Pazar günü hayvanat bahçesinde yaptığı açıklamada, Hangzhou’daki hayvanat bahçesi yetkilileri durumu açıklarken şu ifadeleri kullandı: “Ayılar denilince akla ilk gelen şey ayılardır. devasa bir figür ve muazzam bir güç… Ama bütün ayılar çok büyük… “Biz yaratıklar veya tehlikenin vücut bulmuş hali değiliz. Biz Malaya ayıları küçücük ve dünyadaki en küçük ayılarız.”

Sözcü, Çin’in sosyal paylaşım sitesi WeChat’te bir hayvanat bahçesi sözcüsüne ait olduğu iddia edilen sesli mesajda, tartışmalı hayvanın gerçek olduğunu ve devlete ait bir tesiste böyle bir aldatmacanın gerçekleşemeyeceğini söyledi. Sözcü ayrıca, 40 derecelik yaz sıcağında tüylü ayı kostümü giyen bir kişinin ‘yere düşmeden birkaç dakikadan fazla dayanamayacağını’ iddia etti. Bir hayvanat bahçesi çalışanı da bugün muhabirlere ziyaret planlandığı bilgisini paylaştı.

HAYVAN BAHÇESİNİN HAYVANLARI BOYADIĞI İDDİASI

Hangzhou Hayvanat Bahçesi’ne göre iri köpeklerle aynı boyda olan ve arka ayakları üzerinde durduğunda maksimum 130 santimetre uzunluğa ulaşan Malaya ayıları, 2,8 metre uzunluğa ulaşabilen diğer ayı türlerinden daha kısadır. Öte yandan, Çin’deki hayvanat bahçeleri daha önce köpekleri kurtlara veya Afrika yaban kedilerine, eşekleri zebralara benzetmekle suçlanıyordu. (DIŞ HABERLER)

bulancakajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu