Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu, depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hem Adıyaman’da hem de bölgede 9 havalimanının faaliyette olduğunu belirterek, “Şimdiye kadar 200 binin üzerinde vatandaşımızı tahliye ettik.” söz konusu.

Bakan Karaismailoğlu, Kahramanmaraş’ta 10 ili etkileyen depremlerin ardından Adıyaman Afet Yönetim Merkezi’nde yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Deprem bölgesinde ağır kış koşullarının hüküm sürdüğünü belirten Karaismailoğlu, tüm aksiliklere rağmen birçok sorunun aşıldığını söyledi.

Bundan sonra sadece zamana ihtiyaç olduğunu kaydeden Karaismailoğlu, “An itibariyle Adıyaman’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 4 bin 104, kurtarılan vatandaşlarımızın sayısı ise 12 bin 864. Bu kadar üzücü habere rağmen. Adıyaman’da bugün sevindirici gelişmeler yaşandı. 10 vatandaşımız enkazdan sağ olarak çıkarılarak, “6 gün sonra gerçekleşen bu kurtarma mucize gibiydi. Acı tatlı bir sevincimiz var. Tek isteğimiz canlı olarak kurtarılan insan sayısını artırmak. Bu yüzden batıklarla ilgili çok hassas bir çalışma yürütülüyor.” dedi.

Söz konusu hassasiyet nedeniyle enkaz kaldırma çalışmalarının uzun sürdüğüne işaret eden Karaismailoğlu, Adıyaman genelinde yaklaşık 30 bin uzman ve gönüllünün özverili bir şekilde çalıştığını anlattı.

Karaismailoğlu, Adıyaman’da hasar gören ve yıkılan binalara ilişkin de şunları kaydetti:

“Adıyaman merkezde yıkılan bina sayısı 1061, ağır hasarlı veya yıkılacak bina sayısı ise 1158. Ağır hasarlı ve tehlikeli 234 binayı kontrollü bir şekilde yıktık ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir sorun yok.Sağlık çalışanımız inanılmaz bir hizmet veriyor.Sabah sağlık çalışanımızı ziyaret ettik.Ayrıca ilk müdahalesi yapılan yaralılardan bir kısmını İstanbul, Ankara gibi büyük illere naklettik. Uçakla sevk ettiğimiz yaralı sayısı 950. Hem Adıyaman hem de bölgedeki 9 havalimanı faaliyet gösteriyor.Bölgeden “Ayrılmak isteyen tüm vatandaşlara ücretsiz ulaşım hizmeti veriyoruz. Bugüne kadar 200 binden fazla vatandaşımızı tahliye ettik.”

Karaismailoğlu, aynı şekilde hem demiryollarında hem de karayollarında ücretsiz ulaşım hizmeti vermeye devam ettiklerini belirtti.

Hatay Havalimanı’nın yolcu uçaklarının yanı sıra kargo uçaklarına da hizmet vereceğini kaydeden Karaismailoğlu, “Depremden önce iki uçağımız havalimanında park halindeydi. Yolcularını alıp havalimanından ayrılacaklar.” söz konusu.

“Vatandaşlarımız dezenformasyon yapanlara asla aldırış etmesinler”

Birlikte çalışarak tüm zorlukların üstesinden geleceklerini ifade eden Karaismailoğlu, “Burada 24 saat büyük bir çalışma var. Getireceğiz.” dedi.

Karaismailoğlu, en kısa sürede çadırlardaki vatandaşları konteyner kentlere taşıyacaklarını belirterek, “Vatandaşlarımızı 1 yıl boyunca konteyner kentlerde ağırladıktan sonra kalıcı konutlarına götüreceğiz. Devletimiz vatandaşlarımızın taşınması için büyük bir plan yaptı. eski evlerinden çok daha iyi kurallar içinde yaşıyorlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile her zaman iletişim halindeyiz. Hayat normale dönene kadar buradayız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu