Yaşam

Bella Hadid’in Şık Görünümüyle Düşmeyen Topuzu Kalıcı Saç Dökülmesine Neden Olabilir

Bella Hadid ve Hailey Bieber gibi bir çok ünlü ismin de kullandığı sımsıkı bağlı saç modeli son dönemlerde oldukça ilgi gördü ve oldukça havalı ve modern göründüğü için uzun süredir trendler arasında yerini almayı başarıyor. . Ancak bazı zevklerin acı gerçekleri olabilir. Uzmanlar bu modelin kalıcı saç dökülmesine neden olabileceğini söylüyor. Ne yazık ki süreksiz zevkler bazen kalıcı hasarlar bırakabiliyor. Bu sebeple saç modelinizi gerçekçi seçmenizde fayda var.

Son dönemlerde Bella Hadid topuzunu görmeyen yoktur.

Birçok ünlü ismin kullanımı ile trend olan ve uzun süredir popülaritesini koruyan bu modelde saç tellerinin tamamının sıkıca geriye toplanması gerekmektedir. Böylece temiz bir görünüm elde edilir.

Sıkı topuzlar, günün her saatine ve yerine yakışan şık görüntüsüyle herkesi büyülemeyi başarıyor ama bu başarının arkasında acı bir gerçek var.

Sıkı topuzlar çok şık ve havalı görünse de uzmanlar bu saç modelinin kalıcı saç dökülmesine neden olabileceği uyarısında bulundu.

Bu modeli her zaman saçlarınızı dinlendirmeden uygulamanız saç köklerinize zarar verebilir.

Uzmanlar, saça çok fazla çekme kuvveti uygulanmasının neden olduğu traksiyon alopesisine neden olabileceğini söylüyor. Sıkı topuzlar zamanla saç kökünün büyüme potansiyelini tüketerek saçların tekrar çıkmamasına neden olabilir.

Dermatolog ve saç ekimi uzmanı Dr. Daniel Ness bu konuyla ilgili olarak “Birçok saç modeli saç dökülmesine neden olabilir, ancak bunların başlıcaları sıkı atkuyruğu ve topuzlardır” şeklinde yorum yapıyor.

Dr. Ness bu konuda şunları ekliyor: “Saçlarınızı zaman zaman sıkı bir topuz veya atkuyruğu yapmak uzun vadede herhangi bir hasara neden olmaz ancak bu modeli sürekli kullanmak saç köklerinize zamanla zarar verebilir.”

Dermatolog, her şeyde olduğu gibi saçınızda da erken teşhisin değerini vurguluyor.

Traksiyon alopesi erken dönemde fark edildiğinde tedavi edilebileceğini, geç kalındığı durumlarda ise o bölgede kalıcı kellik riski olabileceğini söyledi.

Saç sağlığınız için yapmamız gerekenleri de eklemeyi unutmuyor.

Dr. Ness, saç köklerinin sağlığı için saçlarınızın mümkün olduğunca fazla toplanmamasını veya gevşek bir şekilde toplanmamasını önermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu