Haber

Bulgar turistler yılbaşı alışverişi için Edirne’ye akın etti

EDİRNE, yılbaşı öncesi alışveriş yapmak için gelen Bulgar turistlerin akınına uğradı. Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Sendika Başkanı Kemal Cingöz, “Bulgar turistler her gördüklerini alıyorlar. Kent ekonomisine çok ciddi katkı sağlıyorlar. Ayrıca sadece kent ekonomisine değil ülke ekonomisine de katkı sağlıyorlar. Yeter ki bunu sürdürülebilir bir şekilde yapabilelim” dedi.

Komşu Bulgaristan’dan gelen turistler, yaklaşan Noel alışverişi için Edirne’ye akın etti. Kur farkından dolayı şehre gelen turistler iğneden ipliğe her şeyi hızlı bir şekilde alırken, şehrin ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Bulgar turistlerin uğrak yerlerinden biri olan şehir pazarındaki esnaf yoğunluktan memnun olduklarını söyledi. Pazarın yakınındaki otoparkların neredeyse tamamı Bulgar plakalı araçlarla doldu.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Cingöz, Bulgar turistlerin kent ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi. Edirne’ye yılbaşı alışverişi için gelen Bulgarların sayısının arttığını belirten Cingöz, “Alışverişlerini esnaftan çok AVM’lerden yapıyorlar. Ne bulurlarsa alıyorlar. Yeter ki ucuz görsünler. özellikle tatlı işler,giyim herşey alınır.Kent ekonomisine katkısı çok büyüktür.Üstelik sadece şehir ekonomisine değil ülke ekonomisine de katkısı olur.Yeter ki bunu sürdürülebilir şekilde yapabilelim. Çarşıya gitmek çarşılara göre biraz daha uygun” dedi. Fahiş fiyat uygulayan esnafları da uyaran Cingöz, Bulgaristan’a gelen turistlerin fiyatlardan şikayetçi olduğunu belirtti. Cingöz, “Her yıl yılbaşı gelince rakamlar artıyor. Ancak olay sadece yılbaşı değil. Son zamanlarda Bulgaristan’dan buraya gelenler çok oluyor. Sınır kapısından girip çıkanlar da var. Edirne’den memnun değiller, gidiyorlar, o yüzden esnaf arkadaşlara tavsiye ediyorum, “Gelenleri iyi karşılasınlar, fiyatlardan şikayet var. Bunları yapmamalılar. Girdi maliyetleri arttıkça esnaf da işini çöpe atacak durumda değil. O zaman makul bir artış yapabilirler. Ama ‘nasılsa satılıyor’ düşüncesiyle yapmamalarını rica ediyorum” dedi. Bulgaristan’dan Edirne’ye alışveriş için gelen Şenay Hüseyinova, “Alışverişe, yılbaşı için geldik. Kıyafet, ayakkabı, çanta aldım. çok kalabalık. Türkiye’yi seviyorum. Çocuklarına kıyafet aldıklarını belirten Yaşar, “AVM’ye geldik. Çocuklara kıyafet aldık. Buradaki fiyatlar bana daha pahalı. Kulağa uygun geliyor. Burada Bulgaristan’dan çok vatandaş var” dedi. ‘BURADA TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORLAR’ Yaşanan yoğunluktan duydukları memnuniyeti dile getiren çarşı esnafı Gamze Toker, “İşler iyi çok şükür. Çoğu Bulgaristan’dan geliyor. Bütün ihtiyaçlarını burada karşılıyorlar. Mutluyuz. Şu sıralar yılbaşı alışverişi için çok yoğunluk var” dedi.

Esnaf Artug Birtek, “İşler güzel, pazar güzel. Yabancılar geliyor. Bulgaristan bol. Yunanistan’dan da var ama biraz az. Şu anda ekonomiyi canlandırıyorlar. İşler yolunda. Yılbaşı için geldiler. Önümüzdeki hafta daha kalabalık gelirler diye düşünüyorum. Kur farkı var. Geldiklerinde de bol bol alışveriş yapıyorlar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu