Yaşam

CHP’nin kanun hükmünde kararnamelerin geri getirilmesine ilişkin vaatleri bitmiyor

ensonhaber.com

Türkiye’de 14 Mayıs seçimlerine sadece birkaç hafta kaldı.

Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan.

Millet İttifakı, tüm tartışmaların ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) aday gösterme kararı aldı.

Geçtiğimiz günlerde soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın serbest kalmasını istiyorsanız bana oy vereceğinizi söylemiştiniz” sözlerine “Evet, bana oy vereceksiniz” yanıtını verdi. .

Kılıçdaroğlu’nun danışmanı da aynı şeyleri söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Recep Cengiz de CHP liderinin sözünü yineledi.

Cengiz, İzmir Büyükşehir Belediyesi teşkilatında yaptığı konuşmada, “Görevden ihraç edilen hakim, savcı, asker ve bürokratları görevlerine çağıracağız” dedi.

KHK gerçeği

Kamuoyu nezdinde sıkça müdahil olanlar, bugün mağdur olarak gösteriliyor.

Ancak gerçek farklıdır.

KHK’lılar olarak adlandırılan grup, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminin ardından devlete yuvalanan terör örgütü üyelerinden oluşuyor.

Bilindiği üzere kanlı darbe girişiminin ardından FETÖ ve PKK gibi terör örgütleriyle bağlantılı isimler KHK ile görevden alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı birleşen ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu ortak aday gösteren muhalefet partileri, KHK ile ihraç edilen terör bağlantılı kişileri devlet kurumlarına iade sözü veriyor.

haber-macka.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu