Haber

İDDEF bayramı sevindirdi

2023 Ramazan ayı etkinliklerini “Hayırlar seninle” sloganıyla yürüten İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), Ramazan ayında hayırseverlerin özellikle ailelere yönelik yaptığı zekat, fıtra, fidye, erzak, iftar ve diğer yardımları yapıyor. Kahramanmaraş, Afrika, Asya, Ortadoğu’daki şoklardan etkilendi. ve Balkanlar, kuraklık, açlık ve iç savaş yaşayan krizdeki ülkeler ve medreselerde ücretsiz okuyan öğrenciler.

Ramazan etkinlikleri kapsamında deprem bölgesi ve dünyanın dört bir yanına 100 bin gıda ve hijyen kiti dağıtan, 850 bin 320 kişiye sıcak yemek ikramında bulunan İDDEF, iftar ve sahur ikramında bulunarak, paylaşmanın güzelliğini “diyerek paylaştı. iyilik seninle”

Ramazan ayının son günlerinde çalışmalarını artıran İDDEF, zekat ve fitre bağışlarıyla depremzede ailelerin hayatını kolaylaştırıyor. 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından evleri yıkılan ya da ağır hasar gören depremzedeler, Ramazan ayını evlerinden uzakta karşılayarak bayrama buruk bir sevinçle giriyor. İlk günden bu yana sıcak yemek, giyecek, gıda paketleri ve çadır, konteyner ev gibi takviyelerle afetzedelerin ailelerinin yanında olan İDDEF, özellikle zekat, fıtra ve afetzedelerle acılarını bir nebze olsun unutturuyor. bayramlık elbise. Depremlerde ailelerini ve evlerini kaybeden, giysi ve oyuncaklarını enkaza bırakan çocuklar, bayramlık kıyafet, ayakkabı ve hediyelerle depremin olumsuz izlerini siliyor. Ramazan Bayramı için seferber olan İDDEF ekipleri, çocukları mutlu etmek ve yaşatmak için çalışıyor.

55 ülkeye bayram sevincini ve sevincini yayan İDDEF ise mazlum, mağdur ve fakir topraklarda yetimlere, ihtiyaç sahiplerine ve ilim öğrencilerine bayram hediyeleri dağıtarak kardeşliği pekiştiriyor, gönülleri birleştiriyor.

İDDEF’ten yapılan açıklamada, “Hayırseverlerimizin Ramazan Bayramı’nı tebrik eder, Türkiye’de ve dünyada yanlarında olan kardeşlerimiz adına teşekkür ederiz.” .org sitesinden ve ilgili hesap numaralarına “EFT/Havale” ile gönderebilirsiniz. “0212 621 00 65” aranarak ve temsilciliklerden detaylı bilgi alınarak yapılabilir. Hayırseverler ayrıca ZAKAT veya BAYRAMLIK yazıp 7230’a SMS göndererek de 10 TL ekleyebilirler.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu