Haber

İstanbul Kent Üniversitesi öğrencilerine tercih döneminde destek

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler puanlarına uygun kariyer tercihleri ​​için uzmanlara danışmaya başladı. İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Necmettin Atsü, bu süreçte öğrencilere rehberlik etmek için her fırsatı değerlendirdiklerini belirterek, “İstanbul Kent Üniversitesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul Üniversite Tercih Fuarı’nda tercih danışmanlarımız ve öğretmenlerimizle veli ve öğrencilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ayrıca ekiplerimiz hem Taksim hem de Kağıthane yerleşkelerimizde her gün saat 19.00’a kadar öğrenci ve velilere okul hakkında bilgi veriyor.”

21-23 Temmuz tarihleri ​​arasında düzenlenen İstanbul Üniversite Tercih Fuarı’nda öğrencilerle buluşan İstanbul Kent Üniversitesi danışmanları, fuara gelen öğrencilere doğru tercih yapmaları için bilgiler verdi. Son gün İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Necmettin Atsü, fuara katılan öğrenciler ve aileleri ile görüşmeye geldi.

“SEÇİM YAPMAK ÇALIŞMA VE PROFESYONELLİK GEREKTİREN BİR İŞ”

prof. Dr. Necmettin Atsu, tercih dönemi hakkında şunları söyledi:

“Çocuklar ailelerinin gözbebeğidir, onlar için en iyisini isterler. Bu, tüm üniversitelerin göbeğinde yükselmeleri için büyük bir fırsat. Seçim yapmak son derece profesyonel bir iş olduğu için, işi bilen kişilerle yapmak gerekiyor. Burada kısmet onlarda, kafalarından geçeni gelip çok profesyonel bir şekilde cevap alıyorlar. Bundan sonraki süreçte İstanbul’daki okulları görmek, yerleri anlamak, üniversiteleri tanımak son derece faydalı. Bu sene de fuardayız. Tercih danışmanlarımız ve öğretmenlerimiz ile veli ve öğrencilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.Ayrıca hem Taksim hem de Kağıthane yerleşkelerimizde gruplarımız her gün saat 19.00’a kadar öğrenci ve velilerimize okul hakkında bilgi vermektedir.Öğrenci ve ailelerimize bu imkanlardan yararlanmalarını tavsiye ederim.Sınavı geçen tüm öğrencilerimizi ve ailelerini tekrar tebrik ederim.Bunun bir şans olmadığını bilmeleri gerektiğini vurgular,en güzellerini ve güzellerini seçmelerini dilerim. Seçim yapmak, üzerinde çalışılması gereken ve profesyonellik gerektiren bir iştir; Bu profesyonelliği fuarda rahatlıkla bulabilirler.”

“KENT ÜNİVERSİTESİ KENT KÜLTÜRÜ VAAT EDİYOR”

prof. Dr. Atsü, “Öğrenciler neden Kent Üniversitesi’ni tercih etmeli?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Kent Üniversitesi bir şehir kültürü vaat ediyor. Kent Üniversitesi’nin konumu ve bundan sonra büyütmeyi planladığı pozisyonlar şehrin merkezinde, şehrin göbeğinde olacak. Sadece üniversitede eğitim almak değil, hayatı, şehri, çok kültürlülüğü, çok dilliliği anlamak da önemli. Bunları verebilmek için üniversitenin konumu ve eğilimi çok önemli. Biz İstanbul Kent Üniversitesi olarak bu düşüncede bir üniversiteyiz, öğrencilere en kaliteli eğitimi ve diğer kültürleri sunmaya çalışıyoruz. hocalarımız türkiye’nin hatta dünyanın en iyileri gençlerin eğitimine daha doğru bilgiye ulaşabilen herkesle devam ediyoruz.öğrencilerimiz o öğretmenlerle birlikte büyüyor.kent üniversitesi insana yakışır bir eğitim sosyal yaşam ve yeterli bir kent kültürü vadediyor.hepsinden önemlisi gençlerimize bunu büyük bir samimiyetle söz veriyoruz.hepimiz onların işinin başındayız. Kendi evlatlarımız gibi görerek ve severek var oluyoruz. Bunu mutlaka anlayacaklar ve geldiklerinde ayıracaklar.”

“HEM TEORİK HEM UYGULAMALI EĞİTİMDE KESİN SONUÇLAR ALMAYA BAŞLADIK”

Fuarda öğrencilerle buluşan İstanbul Kent Üniversitesi Pedodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Yrd. Sibel Emiroğlu, “Bu tıp fuarlarının düzenlenmesi, öğrencilerin her üniversiteyi bilinçli bir şekilde tanıması ve karar vermesi açısından çok faydalı. Kesin sonuçlara ulaşmaya başladık. Bu da yetiştirdiğimiz öğrencilerin kalitesini yükseltiyor. Çocuk diş hekimliği, cerrahi ve ortodonti bölümümüz var, hem öğrenciler hem de akademisyenler sayesinde her türlü tedavi gerçekleştirilebiliyor. Eğitim kadromuzun üst düzeyde olması nedeniyle öğrencilerimiz bilimsel bilgi birikimi ile mezun oluyorlar.” Sağlık branşına da hizmet veriyoruz” dedi.

“BU TÜR SERGİLER BİZE KARŞI ÖĞRENCİLER İÇİN ÇOK İYİ BİR FIRSAT”

Ailesiyle birlikte bilgi almak için fuara gelen ve bu yıl üniversite tercihi yapacak olan Yağmur Değirmenci, “Fuarda çok üniversite var, hepsini geziyoruz. Aklıma gelirse onları seçeceğim. Aklıma hemşirelik, anestezi, ebelik geliyor. Şimdi ailemle Kent Üniversitesi’nden bilgi almak için kürsüye geldik. Puanım yeterli ama okulun avantajlarını uzmanlarından öğrenmek çok daha yeterli. O yüzden bu tür fuarlar bizim için çok uygun bir fırsat.”

haber-talas.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu