Teknoloji

Kedi Simülasyon Oyunu Stray Apple Bilgisayarlara Geliyor

2022 yılında PlayStation ve Windows cihazlarını kullanan oyuncular arasında oldukça beğenilen bir oyun vardı: başıboş . Bu yapımda teknolojinin ele geçirdiği distopik bir dünyada başıboş bir kedi olarak çeşitli maceralar yaşıyorduk. Oyunun geliştiricisi Annapuma İnteraktif, Başıboş kibritbilgisayarlarda oynanabileceği tarihi açıkladı.

Oyunun yapımcılarından yapılan açıklamaya göre uzun zamandır beklenen Stray 5 Aralık Bu tarihten itibaren macOS işletim sistemine sahip cihazlarda da oynanabilecek. Oyun hem Mac’in kendi App Store uygulamasında hem de Steam’de satışa sunulacak. Annapurna Interactive, oyunu daha önce PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X ve S ile Windows bilgisayarlarda satışa sunmuştu.

Stray 5 Aralık’ta macOS’a geliyor

Bu orijinal yapımı tüm macOS kullanıcıları oynayamıyor, özel bir sürümü var. uyumluluk kuralı Oyun, bunu sağlayabilen cihazlarda çalışacaktır. Buna göre Stray oynamak isteyen bireylerin cihazlarında Apple Silicon işlemciye sahip olması yani Elma  M serisi işlemciIntel tabanlı olmayan Mac’ler oyunu çalıştırmaz.

Apple, Haziran ayındaki WWDC 2023 etkinliğinde macOS 14 Sonoma için bazı yeni gelişmeler duyurdu. Bu gelişmelerin merkezinde yeni deneyimler vardı. Yeni deneyimler arasında en dikkat çeken elbette Sonoma’nın oyun modu oldu. Bu modla birlikte Mac cihazlarda oyun oynamak daha kolay hale geldi ve farklı kumandalar da Mac ile uyumlu hale geldi. No Man’s Sky ve Baldur’s Gate 3 gibi ürünler de macOS cihazlarda oynatılabilecek.

haberesme.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu