Haber

Mersin’de Plastik Fabrikasında Çıkan Yangın Hasar Gördü

Mersin’in Tarsus ilçesinde bir plastik fabrikasında çıkan yangın, sabah saatlerinde ortaya çıktı. Gece saatlerinde çıkan yangın, çok sayıda itfaiye, TOMA ve yağmurlama aracının müdahalesiyle 4 saatten fazla sürede söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Yeni Hal Öğretmenler Mahallesi’nin arkasında bulunan bir plastik fabrikasının hammadde bölümünde akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler bir anda tüm fabrikayı sardı. İhbar üzerine bölgeye Mersin ve Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Tarsus Belediyesi sulama araçları ve iş makineleri, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ve Orman Müdürlüğü’ne ait suluklar sevk edildi. Bölgeye ulaşan itfaiye, TOMA ve fıskiyeler yangına müdahale etti. Adana’dan itfaiye ve AFAD’ın yardıma geldiği yangın, ekiplerin yaklaşık 3 saat süren müdahalesinin ardından söndürüldü, soğutma çalışmaları tamamlandı.

Yangında 2 itfaiye eri dumandan 4 kişi etkilenirken 2 kişi de ayaklarından yaralandı. Olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale ederek dumandan etkilenip yaralanan toplam 6 kişiyi hastaneye kaldırdı. Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yangın tamamen söndürüldükten sonra soğutma işlemine başlandı.

Günün ilk ışıklarıyla birlikte yangının yol açtığı hasar ortaya çıktı. 2 vardiya sistemi ile çalışan fabrikada 50 kişinin çalıştığı belirlendi. – MERSİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu