Haber

Mersin’deki yangın faciasında ihmal iddiaları!

Mersin’in Merkez ilçesi Toroslar ilçesine bağlı Büyüklü Mahallesi’nde çıkan evde çıkan yangında 8 yaşındaki üçüzler Hakim Gözü İpek ve Nevzat Mert yanarak can verdi. Nisa Yürekli ise ağır yaralı olarak Mersin Şehir Hastanesine kaldırıldı.

CHP MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK İHMAL

Olayın ardından yapılan incelemelerde CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ihmalkar olduğu ortaya çıktı. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin Zeliha ve Engin Yürekli çiftinin Buluklu Mahallesi’ndeki üç katlı apartmanın ikinci katındaki apartmanında çıkan yangını söndürmesi sonucu 8 yaşındaki üçüzlerden ikisi balkonda yaşamını yitirdi. geç ve ekipmansız, incelemeden geldiler ve obur ciddi şekilde yaralandı. hastaneye kaldırıldı

Cesur ailesinin yakınları ise 2 çocuğun ihmal sonucu öldüğünü öne sürerek sorumlulardan şikayetçi oldu.

“DENEYİMSİZ PERSONELİN İHMALİ ÖLÜMLE SONUÇLANDI”

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda tecrübeli işçinin CHP’li olmadığı için işten çıkarıldığı, bir kısmının hayvan barınağına götürülerek yerine tecrübesiz bir işçinin getirildiği tezi devam ederken, Mersin’de talihsiz ve acı iki olay yaşandı. Mersin’de son dört gün.

“PKK İŞÇİLERİ ÇALIŞIYOR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in atanmasının ardından arama kurtarma alanında görev yapan İtfaiye’de deneyimli çalışanın performans düşüklüğü ve çeşitli nedenlerle görevden alınması ve halen tutuklu bulunan PKK’lıların atanmasına yönelik dava açıldı. büyük ihmal
Yangında yakınlarını kaybeden vatandaşlar, insan hayatı bu kadar ucuz mu? Davasında CHP’li Seçer’e ağıt yaktı.

“ÖLÜM ATEŞİ ADAMI ŞOFÖR OLARAK DA ÇALIŞIYORDU”

Mersin Sanayi Sitesi’ndeki mobilya fabrikasında 4 gün önce çıkan yangına müdahale ederken tavanın çökmesi sonucu hayatını kaybeden itfaiye eri Nazmi Çelikkaya’nın (30) Mersin’de de şoförlük yaptığı öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi.

“ÇOCUKLARIN EVDE OLMADIĞINI SÖYLEDİLER”

Buluklu Mahallesi’nde çıkan evde çıkan yangında hayatını kaybeden 8 yaşındaki Hümran Yürekli ile Nevzat Cesur’un yakını Tahsin Ateş, itfaiye ekiplerinin olay yerine çok geç geldiğini ve yangına kapıdan değil kapıdan müdahale ettiklerini söyledi. balkondan

“Acımız çok büyük. Sorumlular hakkında gereğinin yapılmasını istiyoruz” dedi.dedi Ateş; “Çocukların babası ve amcasının yanına girmeye çalıştık. İzin vermediler. Kapattıktan sonra içeride kimsenin olmadığını söylediler. Daha sonra içeri girdiğimde üçüzlerden ikisi içeride yatıyordu. Amcamın oğlunu ve polisi aradım. Çok ihmal edilmişler. Balkondan girip müdahale etselerdi bu çocuklar kurtulacaktı. İçeride çocuk olmadığı ve bizi hastaneye sevk ettikleri söylendi. Çocukları bulduk. İçeride ölü ya da diri çocukların olduğunu bize söylemeleri gerekirdi.”söz konusu.

“İKİNCİ KATTA YANGIN MERDİVENİ VE SU YOK”

Ailenin yakınlarından Demir Mert de itfaiyeye şikayette bulunduklarını belirterek; “Olay yerine geldiler ve yarım saat müdahale edemediler. İtfaiyeciler 60 yaşında. Bütün Türkiye’ye soruyorum. 60 yaşında bir insan yangına nasıl müdahale edebilir? İtfaiyeye götürülecek gencimiz var mı? Geldiklerinde ilk müdahaleyi balkondan yapsalardı çocuklarımız kurtulacaktı. Eğitim de yok. Yarım saatte su veremediler. İtfaiyede su yok mu? İtfaiyeci su yok, ikinci kat için merdiven yok diyor. Bu kadar sorumsuzca olamaz.”ifadeleri kullandı.

“İHMAL ETMEZLERSE NETHERLERİM YAŞIYOR OLACAKTI”

Ölen çocukların yakını Erdi Bahadır da yangın hortumunda delik olduğunu ve su kaçmasın diye elleriyle kapattıklarını belirterek; “Ambulans itfaiyeden önce geldi. Balkondan müdahale etmek yerine kapıdan müdahale ettiler. Yangın hortumu kırıldı. Su kaçmasın diye ellerimizle kapattık. Oksijen tüpleri yoktu. Biz şikayetçiyiz. Belki de yeğenlerim ihmalkarlık yapmasalardı hayatta kalacaklardı.”dedi.

“BU İHMALİN GÖRÜNTÜLERİ KAMERA KAYITLARIMIZDA MEVCUTTUR. Savcılık HER ŞEYİ TOPLADI”

Cesur ailesinin yakınlarından Erdinç Öz de olay yerine itfaiye yerine polis ekibinin geldiğini vurgulayarak; “Kendilerini korumak için polisi aradılar. Önümüze bariyer ördüler. İsteyenlerin hiçbirinin buraya girmesine izin vermediler. Tüm kamera kayıtlarımız elimizde. Savcılık hepsini topladı. Gerekli kişilere gerekli müdahalelerin yapılmasını istiyoruz.”dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu