Haber

Minik ev’e 5 yıla kadar hapis cezası mahkemeden iade edildi

Z.Ç. İZMİR’in Seferihisar ilçesinde ‘küçük ev’ yaptığı için ‘imar kirliliğine neden olmak’ suçundan dava açıldı. Hakkında iddianame hazırlandı ve hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Hakim, durumun kanunda suç olarak tanımlanmadığı gerekçesiyle sanıkların beraatine karar verdi.

Seferihisar Belediyesi yetkilileri, Z.Ç. geçen yıl 16 Kasım’da kendi sahasına tekerlekli tırlardan oluşan 2 yapı yerleştirmiş ve suç duyurusunda bulunmuştu. Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı, ZC Hakkında ‘imar kirliliğine neden olmak’ suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı ve Seferihisar 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın 2 Aralık’ta görülen duruşmasında sanık avukatı Tamer Atabay, müvekkiline kaçak yapı yerine ruhsatlı ve ruhsatlı ‘minik ev’ yaptırdığını, bu binanın ruhsatlı ve tekerlekli araç olduğunu belirterek, ‘Minik evler’ ‘İmar Kanunu’na tabi olmadığı için hata yüzdesi belirlendi. Bunu yapmadığını belirterek beraat talebinde bulundu. Belediye avukatları da sanığın cezalandırılmasını istedi. Hakim, ‘minik ev’ ile imar kirliliğine yol açtığı suçlamasına rağmen durumun kanunen hata olarak nitelendirilmediği gerekçesiyle sanığın beraatine karar verdi.

Avukat Tamer Atabay, “Müvekkilim arsasına ‘minik ev’ yaptırdı. Belediyenin suç duyurusunun ardından savcılık 5 yıla kadar hapis istedi. Yargılandı. Müvekkilim beraat etti. Minik evler yapılıyor. tekerlekli yapılar portatif olduklarından imar kirliliğine neden olamazlar.Belediyeler bu tür kararlar alabilirler.Böyle durumlarda haklarını savunmaları gerekir.Bizim kararımız emsaldir.Bu konuda birçok yaptırımlar oldu ve insanlar ceza almak zorunda kaldılar. . Verdiğimiz emsal karardan sonra mahkeme ‘minik evlerin’ bina özelliği taşımadığını gösterdi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu