Ekonomi

Phoenix Motor, Proterra’nın akü kiralama varlıklarını satın aldı

ANAHEIM, CA – Phoenix Motor Inc., orta ölçekli ticari araçlara yönelik elektrikli araç çözümlerinde uzmanlaşmış bir şirket. (NASDAQ:PEV), Proterra Inc. şirketin pil kiralama portföyünün satın alımını 6,5 milyon $ karşılığında tamamladı. Ocak 2024’te ABD iflas mahkemesi tarafından onaylanan bu satın alma, Phoenix için önemli bir genişlemeye işaret ediyor ve mevcut orta hizmet servis ve okul otobüsleri serisine ağır hizmet transit otobüslerini ekliyor.

Phoenix CEO’su Denton Peng, Proterra Transit’in satın alınmasının tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Artık orta hizmet servis ve okul otobüslerinden tam boyutlu toplu taşıma araçlarına kadar sıfır emisyonlu ticari araçların önde gelen tedarikçilerinden biriyiz. otobüsler.” Peng ayrıca şirketin gelecekteki fırsatları belirleme ve büyüyen müşteri tabanına hizmet etme konusundaki kararlılığını da vurguladı.

Bu satın alma Phoenix’in ürün yelpazesini genişletmekle kalmıyor, aynı zamanda şirkete daha fazla finansal esneklik de sağlıyor. Phoenix, akü kiralama portföyünü satın alarak daha önce transit otobüs operasyonları için Proterra’dan akü kiralamış olan müşterilere hizmet vermeye devam edebilecek.

Phoenix Motor Inc. Elektrikli tahrik sistemleri ve forkliftler ve araç şarj cihazları da dahil olmak üzere çeşitli elektrikli araçlar üreterek elektrikli araç endüstrisinde kendine yer edinmiştir. Şirket iki ana marka altında faaliyet göstermektedir: ticari araçlara odaklanan “Phoenix” ve hafif hizmet tipi elektrikli araçlar sunmayı planlayan “EdisonFuture”.

Proterra’nın Transit ekibinin ve varlıklarının entegrasyonunun, Phoenix’in tüm paydaşlar için değer yaratmaya yönelik uzun vadeli stratejisine katkıda bulunması bekleniyor. Phoenix, entegrasyonun ilerleyişi ve şirketin devam eden büyümesi hakkında güncellemeler sağlamayı bekliyor.

Bu makaledeki bilgiler bir basın bültenine dayanmaktadır.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-tillo.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu