Haber

“Tatil sanatla, sporla, kültürle bezenirse çok daha anlamlı olur”

2022-2023 eğitim ve öğretim devri bugün orta tatile girdi. 2 aylık eğitimin akabinde milyonlarca öğrenci için 9 günlük tatil başladı. Tatilin verimli ve bir program dahilinde olması gerektiğini söyleyen Kültür Koleji Kültür2000 Koleji Okullar Koordinatörü Biriz Kutoğlu “Tatil demek tamamen düzensiz canımızın her istediğini yapabileceğimiz bir zaman dilimi olmamalı. Kaliteli zaman geçirmek çok önemli. Tatil, aslında çocuğun gelişimine fayda sağlayacak sanatla, sporla, kültürle bezenirse çok daha anlamlı olur” diyerek velilere ve öğrencilere tekliflerde bulundu.

12 Eylül’de başlayan eğitim-öğretim devri, yaklaşık 2 ayın akabinde bugün orta tatile girdi. Okula 9 gün orta verecek olan öğrenciler tatil heyecanını yaşarken, veliler bu süreci nasıl verimli geçirebileceklerini düşünüyor. Kültür Koleji-Kültür2000 Koleji Okullar Koordinatörü Biriz Kutoğlu, öğrencilerin bu süreci nasıl daha verimli geçirebileceğine yönelik tavsiyelerde bulundu.

“DERSLER İLK GÜN İLK SAATTE TÜM CİDDİYETİYLE BAŞLAR”

Kültür de geçen bir devrin hem çok keyifli hem de çok ağır olduğunu söyleyen Kültür Koleji – Kültür2000 Koleji Okullar Koordinatörü Biriz Kutoğlu, “Kültür 60 yıllık bir kurum. Yoğun akademik programı olan bir okuluz. Biz de dersler ilk gün ilk saatte tüm ciddiyetiyle başlar. Artık bugün çeyrek dönemi geride bırakıyoruz. Keyifli ve mutlu bir öğrenci grubunu bugün okuldan uğurlayacağız. Onları güzel bir tatil bekliyor” dedi.

“OKULUMUZDA YAŞAM BAŞARISINI ÖNEMSEYEN BİR KÜLTÜR VAR”

Okul eğitimi hakkında bilgiler veren Kutoğlu, “Kültür denilince akla düzgün bir yabancı lisan eğitimi, nizamlı bir hayat, uygun bir vakit idaresi, amaç koyabilen öğrenci geliyor. 21. yüzyıl maharetleri dediğimiz yaratıcılık, inovatif düşünme, girişimcilik ile onları geleceğe hazırlıyoruz. Bunlar eğitim programımızda yaş seviyelerine nazaran yerini almıştır. Lakin her şeyin ötesinde bizim için değerli olan şey şu; okulu seven, gaye koyabilen kendini keyifli ve başarılı hissedebilen öğrenci. Bizim okulumuzda ömür muvaffakiyetini önemseyen bir kültür var. Okulumuzdaki eğitimde, aslında her kademede farklı amaçlar var. Yani okul öncesinde, ilkokulda, ortaokulda ve lisede farklı. Okul öncesinde en büyük vazife çocuğu gelişimsel olarak ilkokul olgunluğuna hazırlamaktır. Fizikî gelişim, bilişsel gelişim, duygusal ve toplumsal gelişim üzere çok istikametli bir gelişim kelam mevzusudur. İlkokulda daha farklıdır tabi ki, güzel güçlü bir ilkokul eğitimi temel eğitimdir ve bu çok önemlidir” diye konuştu.

İlkokulu bitiren her çocuğun ilk önce anadilini çok iyi kullanması gerektiğini söyleyen Kutoğlu, şunları ekledi:

“Çocuğun lisan hüneri çok gelişmiş olmalı. Bununla birlikte tabi İngilizce kıymetli. Kültür de İngilizce ve Türkçe olarak çift lisanlı eğitim programı uygulanır. İlkokul 1, 2, ve 3’üncü sınıflarımızda biz Türkçe ve İngilizce olarak eğitim veriyoruz. Öğrenciler matematiği belli saatlerde çift öğretmenle Türkçe ve İngilizce karma senaryo dersleriyle alır. 5’inci sınıfta, ortaokula geldiğimizde ise adeta bir hazırlık sınıfı vardır. 5’inci sınıfa İngilizce hazırlık sınıfı diyoruz. Öğrenci yoğun bir İngilizce programıyla ortaokula giriş yapar. 7 ve 8 ‘e geldiğinde de bir merkezi imtihan gerçeği vardır. Bugün ki ismi LGS olan imtihan sistemine güçlü bir hazırlık yapılır. Cumartesi günleri imtihan hazırlık kurslarımız vardır. Öğrenci, ortaokulu bitirdiğinde artık ne istediğini bilen kendi mesleğinde adımını atmış biri haline gelir. Öğrencilerimiz fen ve matematik odaklıysa fen liselerine, lisan ve çok taraflı bir hüneri varsa, memleketler arası program öğrencisi olmak istiyorsa Anadolu liselerinde yerini alır. Lise ömrü ise farklı. Liselerimiz çok istikametli öğrenci yetiştiriyor. Örneğin ferdi gelişim programı ismi altında öğrenciye sunduğumuz bilim ve inovasyon programları, üniversitemizin dayanağıyla hukuk ve ekonomi programları, sanat ve spor programları güzelden güzele kendini gösterir. 11-12’ye geldiğinde ise artık öğrencinin yönü artık tamamen üniversiteye hazırlıktır. Bu dönemde kariyer danışmanlığı başlar, sınava hazırlık güçlü bir biçimde organizedir. Sonrasında da üniversiteye adım atılır. Üniversitemiz 25’inci yılını geride bıraktı. Türkiye’nin en saygın vakıf üniversitelerinden biri. Bu manada Kültür, sahiden anaokulundan üniversiteye kesintisiz eğitimi sunan ve 60 yıldır ailelerin itimadını kazanmış bir eğitim kurumudur. Haliyle biz de çok memnunuz.”

“TATİL SANATLA, SPORLA, KÜLTÜRLE BEZENİRSE ÇOK DAHA MANALI OLUR”

Öğrencilere ve ailelerine tatil döneminde önerilerde bulunan Kutoğlu, şunları ekledi:

“Tatil denilince aklımıza, uyumak daha hür vakit geçirmek, dinlenmek geliyor lakin biz şunu öneriyoruz; Evet, yaklaşık 9 haftada bir tatil yapıyoruz bu son derece sağlıklı ve yanlışsız. Lakin bu tatil nasıl olmalı? Bir defa tatil programlı olmalı. Tatil demek büsbütün sistemsiz canımızın her istediğini yapabileceğimiz bir vakit dilimi olmamalı. Sistemli uyku, nizamlı beslenme ve zihinsel dinlenme kıymetlidir. Tabi ki sanat ve spor olmadan olmaz. Ben bilhassa miniklerin velilerine şunu söylemek istiyorum; Sanat ve spor tertipleri, balık tutmak, hafta sonu pikniğe gitmek üzere kaliteli vakit geçirmek çok değerli ve çok pahalı. Fakat tabi imtihanlara hazırlananlar var. Tatil onlar için de tatil fakat yeniden bir program dahilinde olmalı. Yani ilerleyen bahisleri düşünerek geçmiş hususlarda eksiği olanların bunları telafi etmesi ve pekiştirmesi lazım. Tatil, aslında çocuğun gelişimine yarar sağlayacak sanatla, sporla, kültürle bezenirse çok daha manalı olur.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu