Ekonomi

TÜİK Verilerine Göre Yozgat İhracatı Arttı

Yozgat Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Taylan Alakoç, Yozgat’ta 55 milyon dolar olan ihracat rakamının, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) üretim yerlerine göre ihracat verilerini hesaplamaya başlamasıyla 122 milyon dolara çıktığını söyledi.

Yozgat Sanayi ve Ticaret Odası’nda ilçe oda başkanları ve ORAN Kalkınma Ajansı’nın katılımıyla Ekonomi Bülteni Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ORAN Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Doğu Sezen, sunumunda TÜİK verilerine göre üretim yerleri dikkate alınarak hesaplanan ihracat istatistikleri hakkında bilgi verdi.

Yozgat Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Taylan Alakoç, Türkiye İstatistik Kurumu’nun faaliyet illerine göre ihracat verilerini açıkladığını belirterek, Yozgat’ın ihracatının 122 milyon dolara ulaştığını söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) üretim alanlarına göre ihracat bilgilerini hesaplamaya başlamasıyla Yozgat’ın ihracattaki gerçek yerini ve değerini gördüklerini belirten Alakoç, “Bu veriler Yozgat merkez ve ilçelerinin toplam verileridir. Bugüne kadar, gerçek ihracat rakamımızı açıklayamadık. TÜİK rakamlarına göre ihracat verilerinin yıllık maksimum 55 milyon dolara ulaştığını görebiliyorduk. Artık TÜİK verileri üretim yerlerine göre hesaplamaya başladı. Üretime göre hesaplama başlayınca Yerlerimizde İstanbul, Ankara, Çorum, Samsun ve Mersin’den ihraç ettiğimiz ürünlerimiz ilimizde değerlendirilmeye başlandı. Bu da 2023 yılı.” 2018 yılı itibarıyla ise 122 milyon dolara karşılık geldi. Yozgat’ın ekonomik durumunu il bazında iyi görüyorum. İleride daha yüksek rakamlar göreceğiz. İl bazında ihracat rakamlarımızı net olarak gördüğümüzde belki Gümrük Müdürlüğünü buraya getirebileceğiz. Bunun takipçisi olacağız” dedi. -YOZGAT

habergumusova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu