Haber

Ankara Büyükşehir’in Kahramanmaraş’ta Kurduğu Sabit Duş Alanları Hizmete Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tırdan dönüştürerek Kahramanmaraş’a gönderdiği seyyar duşlar, Nurettin Topçu Anadolu Lisesi bahçesinde kurulan ABB Temel İhtiyaç Alanı’nda hizmet vermeye başladı. Önder Mansur Yavaş, “Temizlik ve hijyen ihtiyacını karşılamak isteyen tüm depremzedelerin hizmetindeyiz.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremi sonrası afet bölgesinde kalan vatandaşların en büyük ihtiyaçlarından biri olan temizlik ve hijyen sorununu, kurduğu duş alanlarıyla çözdü.

Kısa sürede kullanım ömrünün dolması nedeniyle atıl duruma gelen EGO otobüsleri; Portatif duş, kazan dairesi, yatakhane, berber ve çamaşırhaneye dönüştürerek deprem bölgesine gönderen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta kurduğu yerleşkede duş ve çamaşırhane oluşturdu.

Dulkadiroğlu ilçesi Yavuz Selim Mahallesi’ndeki Nurettin Topçu Anadolu Lisesi’nin bahçesinde kurulan ABB Deprem Koordinasyon Merkezi’nde depremzedeler için Temel İhtiyaç Alanı oluşturuldu.

YAVAŞ: “DEPREMDE VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDEYİZ”

TIR’ların dönüştürülmesiyle kurulan hijyen merkezinin hizmete başladığını sosyal medya hesaplarından duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Kahramanmaraş’ta portatif otobüs ve tırlardan oluşturduğumuz Sabit Hıfzıssıhha Merkezimizi tamamladık. • Temizlik ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak isteyen tüm depremzedelerimizin hizmetindeyiz.” .

Depremzedelerin ihtiyaçları dikkate alınarak dönüştürülen 8 ton su kapasiteli duş arabalarında lavabo, şampuan, sabun ve saç kurutma makinesi bulunmakta ve cep telefonu şarj istasyonu hizmeti de verilmektedir.

haber-beytussebap.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu