Ekonomi

BofA, ABD hisse senetleri için ‘sert iniş’ uyarısında bulundu

Fed, faiz artırımlarına şimdilik son vermiş olabilir ancak Bank of America stratejistlerine göre ABD hisse senetleri, sert bir ekonomik gerileme riski nedeniyle hâlâ gerilemeyle karşı karşıya.

Bankanın ünlü stratejisti Michael Hartnett liderliğindeki ekip, istihdam piyasasındaki yumuşama işaretlerinin Fed’in faiz artırımlarını duraklatacağına dair “güçlü haberler” olduğunu ve ölçülen istihdam verilerinin “bulmacanın son parçası” olacağını söyledi. ” Ancak ünlü stratejist, bu aydan itibaren sözde sert inişin daha fazla işaretini beklediğini ifade etti.

Hartnett 31 Ağustos tarihli notunda “Son faiz artışını sat” diye yazdı. Stratejist, ABD hisse senetlerinin geçen yılki düşüşünü doğru tahmin etti ve S&P 500 yüzde 17 yükselirken bile 2023’te düşüş beklentisini sürdürmeye devam etti.

Yatırımcı güveni, son dönemde zayıflayan ABD ekonomisinin Fed’in politika görünümünde güvercin bir değişime yol açacağını gösteren fiyatlamalarla destekleniyor.

S&P 500 son iki haftada yükselişe geçse de ağustos ayını düşüşle tamamladı. Bu Şubat ayından bu yana ilk düşüş oldu.

Piyasanın dikkati Cuma günü yayınlanacak olan ve ABD istihdamında geçen ay 2020 sonundan bu yana en düşük artışı kaydetmesi beklenen tarım dışı istihdam raporunda olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu