Haber

Ertuğrul Doğan: ‘Şampiyonluk sezonunun maaşlarını 6 ay boyunca cebimizden ödedik’

Aytekin Akay

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün tek ve asıl gündeminin ekonomi olduğunu söyledi. İstanbul’daki Kuzey Yıldızı Trabzonspor Derneği’nde Trabzonlu genç üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Doğan, kendi kendini yöneten kulübün performansının her şeyin üstünde olduğunu söyledi. Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kulübün 30 yıllık bir yükü var. Sanırım bu yükü omuzlama şansım olacak. Bu açıdan şanssız olsam da Cumhuriyetin 100. yılında Trabzonspor’un başkanı olmak benim için en büyük şans. Kulübün düğüm haline gelmiş pek çok sorunu olsa da en büyük sorunu ekonomi. Gelirlerimiz faiz giderlerimizin yarısını karşılamıyor. Bu sarmaldan çıkmamız lazım. Kimseden para istemiyorum. “Taraftarlar ve camia manevi olarak yanımızda olsun, diğer sorunları da çözeceğiz.”


5, 10 milyonluk gelirlerin artık gelir olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Ertuğrul Doğan, “Sponsorluk anlaşması yaptığımda en az 500 milyon lirayı kasaya koymam gerekiyor. Veya stadyum isim hakkı gibi anlaşmalar yapmam gerekiyor. Kulüp uçurumun eşiğinden döndü. Şampiyonluk yılı, 6 ay maaşımızı kendi cebimizden ödedik. Eğer o yıl parayı ödemeseydik Aralık ayında tüm oyuncular serbest kalacaktı. “Herkes şampiyonluğu gördü ama arka planda başka şeyler oldu” dedi.

‘SİPARİŞ GELDİ, FORMA YOK’

Kuzey Yıldızı Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı İsmail Turgut Öksüz, saha sonucu ne olursa olsun lidere ve yönetim kuruluna destek vereceklerini belirterek, “Yeter ki eleştiri hakkımız kalsın, mesela Trabzon var. futbol okulları. Derneğimizin hemen yanında. 450 öğrencisi var, hepsine 500 lira maaş veriliyor ama bu futbol okulu TS Kulübünden forma almıyor, ilgilenmiyor. Daha önceki yönetimlerde 61 bin forma hedefiyle bir kampanya başlatmıştım. 75 bin sipariş geldi. Üniforma yok. Bu hususların iyileştirilmesi gerekiyor dedi.

Toplantıya Ertuğrul Doğan, kulüp başkan yardımcısı Nevzat Kaya ile birlikte katıldı.

habermuratli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu