Haber

İzmir’de CHP’li Kadınlardan ’25 Kasım’ Açıklaması: “Şiddet Sarmalına Karşı Sesimizi Yükseltiyoruz”

CHP İzmir Vilayet Bayan Kolları üyeleri, 25 Kasım Bayana Yönelik Şiddete Karşı Milletlerarası Çaba Günü hasebiyle basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Biz kadınlar, dünyada ve Türkiye’de şiddet sarmalına karşı sesimizi yükseltiyoruz. Kelebeklerin onurlu direnişine sahip çıkmaya ve mücadeleyi büyütmeye devam ediyoruz” denildi.

CHP İzmir Vilayet Bayan Kolları Lideri Nurdan Şenkal Uçar ve Vilayet Bayan Kolları üyeleri, bugün CHP İzmir Vilayet Başkanlığı binasında 25 Kasım Bayana Yönelik Şiddete Karşı Memleketler arası Uğraş Günü hasebiyle basın açıklaması yaptı.

“KADIN CİNAYETLERİ ARTTI”

Nurdan Şenkal Uçar, Dominik Cumhuriyeti’nde iktidar zulmüne karşı mücadele eden Mirabal Kardeşler’in tecavüz edilerek öldürülmesinin akabinde 25 Kasım’ın Birleşmiş Milletler tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü olarak ilan edildiğini anlattı. Uçar, şunları söyledi:

“Biz kadınlar, dünyada ve Türkiye’de şiddet sarmalına karşı sesimizi yükseltiyoruz. Kelebeklerin onurlu direnişine sahip çıkmaya ve çabayı büyütmeye devam ediyoruz. Ülkemizde yaşayan bayanlar, en temel hak olan hayat hakkı için direniyor. AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kadın cinayetleri sistematik olarak arttı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun bilgilerine nazaran; 2002 yılında 66 bayan cinayeti işlenmişken 2021 yılında 217’si şüpheli olmak üzere 497 kadın hayattan koparıldı. 1 Ocak 2022 ile 1 Kasım 2022 arasında ise 202’si kuşkulu olmak üzere en az 482 bayan öldürüldü. Kuşkulu bayan vefatı yoktur, aktif yürütülmeyen soruşturmalar vardır.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMEDİK”

İsimlerini tek tek saymanın günler süreceği binlerce bayan katledildi. Bu bayanlar sayı değildi, hayatın ta kendisiydi. İktidarın bayanı yok sayan siyasetlerine karşı biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bayanları güçlendiren eşitlikçi siyasetleri hayata geçireceğiz. Bu çabayı bayan erkek bir ortada vereceğiz. Bayanların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. İktidara geldiğimizde, Genel Başkan’ımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği gibi 24 saat içinde İstanbul Sözleşmesi’ni yine yürürlüğe koyacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu